logo pentru site-ul BG-Contabil
Bulgaria, Ruse 7000, str. Tsarkovna Nezavisimost 16 , floor 2, office 9
telefoanele pentru BG-Contabil
Office +359889225466
programul site-ului BG-Contabil
office@bgcontabil.com

Infiintare Firma


In cazul in care decideti sa va creati o firma in Bulgaria, beneficiati de un impozit pe profit de 10%, impozit pe dividende de 5% , un curs valutar stabil, fixat de Banca Nationala a Bulgariei (comparativ cu Romania unde cursul valutar este fluctuat).

In plus, in Bulgaria pot coexista mai multe firme pe aceeasi adresa, acestea fiind verificate doar in momentul in care devin platitoare de TVA, adica in momentul in care cifra de afaceri depaseste suma de 50.000 leva (25.000 euro) pe an.

Cota standard a taxei pe valoarea adaugata in Bulgaria este de 20 %. In Bulgaria nu exista o cota redusa pentru produsele de prima necesitate (alimente, medicamente, materiale si rechizite scolare, etc.).

O cota mai mica de TVA se aplica doar pentru agentiile de turism. Pentru serviciile de cazare intr-un hotel si pentru transportul turistilor, TVA-ul se plateste cu o cota redusa de 9 %.

@ SERVICII CONTABILITATE

pachete pentru infiintarea firmelor in Bulgaria
servicii pentru infiintarea firmelor in Bulgaria

Orice firma in Bulgaria, care este inregistrata in scopuri de TVA, este inregistrata si ca operator intracomunitar.

Toate persoanele inregistrate ca platitoare de TVA depun Deconturi de TVA la Administratia Nationala Fiscala. Decontul de TVA se depune lunar pana la data de 14 inclusiv a lunii urmatoare.

Decontul de TVA si jurnalele de vanzari si de cumparari se depun lunar indiferent daca in luna respectiva firma a desfasurat activitate.

Termenul de plata a TVA-ului la bugetul de stat este de asemenea pana la data de 14 inclusiv a lunii urmatoare.

In Bulgaria, firmele nu sunt obligate sa depuna declaratii fiscale trimestriale, ci doar o declaratie anuala de impozit pe profit, care are ca termen data de 30 iunie a anului urmator. Pentru a infiinta o firma in Bulgaria, prezenta dumneavoastra este obligatorie de doua ori in tara vecina.

@ SERVICII JURIDICE

® 1785
Infiintari Firme Bulgaria
® 1611
Obtineri de Resedinta Bulgaria
® 5
Firma cu Contabilitatea in Gestiune
® 1805
Consultanta Juridica Bulgaria

Etapele infiintarii unui SRL in Bulgaria sunt:Domeniu. O societate comerciala poate sa aiba mai multe domenii de activitate.

Forma juridica. Probabil este mai bine sa inregistrati o Societate cu Raspundere Limitata. Un SRL poate sa fie cu numai un proprietar (asociat unic) sau cu mai multi asociati. Puteti inregistra si sucursala unei societati existente din Romania.

Denumire. Puteti alege denumirea firmei. Disponibilitatea poate sa fie verificata pe saitul Registrului iar denumirea trebuie sa fie rezervata.

Sediu. Pentru a inregistra o firma este nevoie sa stabiliti un sediu social. BG CONTABIL o sa va asigure un sediu.

Capital. Aportul capitalului social se face intr-o banca comerciala dupa semnarea actului constitutiv. Pentru aceasta trebuie sa fie deschis un cont special de "capital social". Fiecare dintre asociati trebuie sa depuna partea lui din capitalul social. Capitalul social poate sa fie de numai 2 leva (aproximativ 1 euro).

Notariat. Semnatura administratorului trebuie sa fie autentificata, ceea ce inseamna ca trebuie sa se prezinte personal la notar.

Taxe. Taxele legale ce trebuie platite la inregistrarea unui SRL si onorariul pentru intocmirea actelor sunt 300 de Euro

Registru. La Registrul Comertului trebuie sa fie depuse:

Cerere de rezervarea denumirii firmei (formular tipizat)

Hotararea adunarii generale a asociatilor

Act constitutiv

Declaratie pe propria raspundere a administratorilor

Specimen de semnatura

Contract de administrare

Dovada de depunere a capitalului social

Dovada platii taxelor legale

Cerere de inregistrare (formular tipizat)

Etapele ulterioare infiintarii companiei sunt: